Cevizin Faydaları

Bilinen ve bilinmeyen faydalarıyla herkesi şaşırtan Ceviz, birçok hastalığa fayda sağlama devam ediyor. Birçokların severek tükettiği ceviz, evlerden asla eksik edilmemesi gerekenlerin başında geliyor. Cevizin faydaları kadar ceviz kabuğu suyunun faydaları da kendisi kadar şahane etkiler göstermekte.  Çocukların zihinsel gelişiminde büyük fayda sağlayan ceviz, vücut için de gerçek manada sağlık iksiri. Kalp hastalıklarını önleyen, erkeklerde oluşan prostat kanserini engelleyen Ceviz, Omega-3 yağ oranı düşük çocuklarda meydana gelen hiperaktif ve davranışsal bozukluklara karşı düzenleyici ve sakinleştirici etkiye sahiptir. Antioksidan özelliğiyle sinir sistemine zarar veren Alzheimer tarzı kuvvetli hafıza – zihin hastalıklarının ilerlemesini yavaşlatır.

Beyne Cevizin Faydaları

Kabuklu kuruyemişlerin içinde yağ asitleri açısından E vitamininden çok daha fazla üstün yapıya sahip olan ceviz, omega-3 bakımından da oldukça zengindir ve çocukların zekâ gelişimine fayda sağlar. Kalp ve tansiyon hastalıklarına karşı kan basıncını ayarlayıp, düzene sokar. Kanın pıhtılaşma durumunda ceviz yemek, kan pıhtılaşmalarını giderir, pıhtı oluşumunu engeller. Beyin ve beyin damarları için oldukça faydalı besinlerdendir.

Günlük Ne Kadar Ceviz Tüketilmelidir?

Ceviz günde en fazla 3 ya da 4 tane yenilmesi durumunda fayda sağlamaktadır. Aksi durumda, fazla tüketildiğinde ise ters tepki göstermektedir. Vücutta aşırı kilo alma gibi sorunlar baş gösterir.

Ceviz Kabuğunun Faydaları

Ceviz, sedef ve egzama gibi hastalıklar için faydalı ve yatıştırıcı etkiye sahipken, zekâ gelişiminde önemli faydalar sağlar. Ceviz de bulunan mineraller, aynı oran ve biçimde kabuğunda da bulunur. Kötü kolesterolü önler. Kalp sağlığı için de faydaları saymakla bitmeyen ceviz kabuğu, içerisinde Omega-3 yağ asiti, E vitamini barındırmaktadır ve vücudun gereksinim duyduğu enerjinin artmasını sağlamaktadır.

Ceviz kabuğu, kendi özünün aksine kilo vermeyi kolaylaştırır. cevizin faydaları kadar ceviz kabuğunun da faydası çoktur.

Zayıflamaya Yardımcı Ceviz Kabuğu Tarifi

Doğal yollarla zayıflamanın en etkili yollarından birisidir. Ceviz, ara öğünlerde bir veya 2 tane yenilip, kabuğu da tarife uygun hale getirilip, kullanılmalıdır.

6 adet ceviz yaprağının üzerine birkaç küçük delik açılır. Yeterli miktarda delik açıldıktan sonra 1 litre suya yatırılır. Su üzerine 1,5 çorba kaşığı sirke eklenir.

Bu halde 15 – 20 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.

Her sabah bir bardak bu sudan içilmelidir. Gece uyumadan evvel de içilip, öyle uyumak gerekir. Günde iki bardan ceviz suyu, metabolizmayı hızlandırır. Boşaltım sistemini düzenler ve kilo kaybına sebep olur.

Kalp sağlığı için ceviz yiyin!”

Beyin dostu ceviz, aynı zamanda kalp – damar hastalıkları ve uyku sorunlarına karşı da büyük fayda arz eder.

“Lift yapısıyla kabızlık sorununa karşı etkilidir.”

Fındık, badem ve fıstık ya da susam gibi kuruyemişlere nazaran çok daha etkili ve yararlı kuruyemişlerin başı cevizdir.

“Beyin ve sinir sistemi için birebirdir.”

Ceviz, başta beyin olmak üzere sinirler üzerinde de yatıştırıcı, rahatlatıcı etkiye sahiptir. Uyku sorununa ve benzer birçok soruna karşı şifa kaynağıdır. Günde 4 – 5 adet cevir tüketimi şifadır.

Not: Aşırı dozda ceviz tüketiminden kaçınılmalıdır.

1 thought on “Cevizin Faydaları”

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir