Kaliteli Yaşamanın Esasları

Kaliteli Yaşamanın Esasları ne diye düşünüldüğünde, hayatı kaliteli yaşamak, refah ve huzur içerisinde bir yaşam sürmek için kaliteli yaşamanın esaslarına dikkat etmeye ne denli özen gösteriyorsunuz?

Gelin hep beraber kaliteli yaşamanın esaslarını belirleyelim!

Noktacıklara Dikkat Edelim!

Bazı noktalar vardır ki, önem arz eder, dahası öyle görünür. Lakin en mühim parçacıklardır bunlar kaliteli yaşamak için. Bu noktalara önem göstermemiz, özveriyle yaşantıya uyarlamak nitelikli birey olmanın ve kaliteli yaşamanın esaslarıdır. O halde gelin hep beraber noktacıklara dikkat edelim;

  • Hiç kimseyi incitmeyelim, kırıp yargılamayalım.
  • Anlaşmazlık durumlarında ise her daim dürüst olmaya çalışalım.
  • Ağır ve ahenkli konuşmaya özen gösterelim. Fakat hızlı, pratik düşünmeye ve karar vermeye de gayret gösterelim.
  • Bir kişi cevap vermek istemediğimiz bir soruyu bize yönelttiğinde gülümseyelim ve en hususi aşkın, en kıymetli başarının çok daha büyük risklerinin olduğunu hatırlayalım. Bütün sorulara doğru yanıt vermek önemli ama doğru zaman ve doğru üslubu iyi belirlemeliyiz. Olumsuz, istemediğimiz cevaplara da yanıt vermek mantıklı değildir. Uygun bir üslup ve de dille kıvamına layık cevaplar üretebilmeli, başarmak için ise gayret göstermeliyiz.
  • Kaybettiklerimizden her zaman ders çıkaralım.
  • Minik bir anlaşmazlık dahi dostluğumuzu ve kıymetli arkadaşlıklarımızı zedeleyebileceğini unutmayalım ve buna ASLA izin vermeyelim.

Toplum Bizim Bir Parçamız, Biz de onun.

 Bireysel kaliteyi belirleyen en önemli birim elbette ki yaşadığımız çevre ve toplumdur. Kültürün oluşturucusu toplumdur. Kişi ve olguları da belirleme gücüne toplum sahiptir. Bu nedenle toplumumuzu hiç bir zaman unutmamalıyız. Bizlerin en kıymetli parçası olduğunun farkında olmalıyız.

  1. Birisi, kim olursa olsun fark etmeksizin hapşirması durumunda “Sağlıklı Yaşa, Güzel Yaşa, Hayırlı Yaşa” gibi cümleler söylememiz ne denli huzru vericidir, paha biçilemez. Kaliteli Yaşamanın Esasları bu tarz inceliklerde gizlidir.
  2. Konu komşuya , eşe dosta, mesai arkadaşlarına günün selamını vermek; “Günaydın, hayırlı akşamlar…” diyebilmenin mutluluğunu yaşamaya var mısınız?
  3. Toplumun değer ve olgularına aykırı davranmamalıyız. Hata yaptığımızda ise hemen düzeltme yoluna gitmeliyiz. Toplumda var olmamız gerektiğini unutmayalım.
  4. Telefona yanıt verdiğimizde gülümsemeli, canlı bir ses tonuyla konuşmalıyız. Kendimize de o şekilde yanıt verilmesini isteriz, değil mi?
  5. Konuşma, muhabbet ve sosyalleşme çabalarına girelim ve bolca bunlar için zaman üretelim. Çünkü biz insanlar konuşabilen, sohbetle güzelleşen ve huzur bulan canlılarız. Dolayısıyla da insan olduğumuzu unutmayalım.
  6. Toplumsal bir yaşantı içerisinde olsak da, ihmal etmemek kaydıyla bazen iş-güç ve sosyal yaşantıdan da kısa süreli yalnızlığa adım atmak gerekir. Bu hal ise iş, hobi vb.. hallere zaman harcamaktan öte bir olgudur. Daha bireysel, iç dünyamıza doğru yolculuk edecek yalnızlık aleminde mahremiyetimizi korumaya özen göstermeliyiz. Toplumu ve bireyselliğimizi korumalıyız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir