Motive Olmanın İksiri

Motive Olmaya Ne Dersiniz? Hepimizin motive olmaya ihtiyacı var. O kadar basit ve huzurla gönülleri dolduracak bir alışkanlık edinerek, bireysel yaşantımızda her zaman kendimizi motive edebiliriz.

Siz de kendi kendinizi motive etmenin iksirini keşfedin!

Bir insan doğası gereği emeklerine şükran, sunduklarına karşın da yanıt almak ister. Dolayısıyla bunun bilinciyle her zaman şükrü ve teşekkürü ilke edinmeliyiz.

Pozitif Duygulara Sahip Olma

Pozitif duygulara sahip olmak ve içsel huzura kavuşmak için bolca dua edin. Dua, ölçülemeyen bir kudret ve etkiye sahiptir. İnanç ve din her ne olursa olsun dua etmek, iyi dileklerde bulunmak kişiye olumlu enerji ve duygular kazandırır.

Gezegenimize Sahip Çıkma

Mavi gezegenimiz dünyamıza sahip çıkmamız ve nazik davranmamız gerekli. Çok fazla çevreyi kirleten, havayı yaşanılamaz hale getiren kimyasallardan uzak durmalıdır. Parfüm, krem, gıda gibi her çeşit üründe artık kimyasal olduğu bilinen bir gerçek ki, kullanımı hat safhaya ulaşmış durumda. Dolayısıyla doğal ürünlere yönelme vakti geldi de geçiyor bile.

Teşekkür Ettiniz mi?

Sizi sevenlere kıymet verin. Sevildiğinizi de bilin. Sevenlere bolca teşekkür etmeyi borç bilin.

Maydanoz Olmamak Lazım

Başkalarının işlerine siz ola burnunuzu sokmayın. Yaptıkları her ne olursa olsun, toplumsal ve kişisel değerlere aykırı olmadıkça saygı duymayı öğrenin. Çabalarından ötürü de onlara teşekkürü ihmal etmeyin.

Keşfi Keşfet!

Yılda bir kez dahi olsun gidilmemiş yerleri keşfedin. Bu mekânlarla alakadar birkaç söz söylemeyi, kaleme almayı da ihmal etmezsek ne hoş olur. Hiç bir şey yapamasanız da resim de mi artık çekemiyorsunuz?

Beterin Beteri Vardır

 Az – çok bir düzeyde para kazanıyor olabiliriz. Bizden çok daha az kazanan, hiç kazanamayan ihtiyaç sahiplerinin her zaman bir yerlerde olduğunu unutmayın. Yardımımıza muhtaç binlerce ihtiyaç sahibi bizleri bekliyor. Özgüven ve kalite niteliklerini kazandırmak yegâne görevimizdir ki, sadaka, nafaka ve zekât, yardım, bağış gibi değerleri es geçmemeliyiz.

Kaderin Önüne Geçilemez Ya

Her zaman istediklerimiz olacak değil ya. Her istediğimizi elde edemeyiz bazen. Elde etmek için gayret göstermeli ama elde edemediğimizde ise ASLA hüsrana uğrayıp, hayal kırıklığına düşmemeliyiz. Üzülmeyi gerektiren bir durum olmadığının bilincinde olmak, kişinin geleceğe aydın bakmasını sağlar. Elde edemedikleriniz için harcadığınız çabanın boşa gitmeyip, bireyselliğinize fayda sağlayacaktır.

Güven Duygunuzu Geliştirin!

Yaşanılan, yapılan her işte, uğraş ve hobide bir takım kurallar vardır. Bunları tümünü öğrenin ama bazılarına uymayın. Her daim olmasa da bazen kuralları ihlal edebilme cesareti gösterin. Bu sizde özgüven duygusunu gerçek anlamda geliştirecektir. Aksi durumda robotize bir hayata kendinizi mahkûm edersiniz. İşler yolunda gitmediğinde çıkmaza düşer, kurtuluş yolu bulamazsınız.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir