Soğuk Algınlığına Karşı Tedbirler

Kış aylarının gelmesiyle birlikte artık soğuk algınlığı ile başa çıkma yollarının arayışı da başladı. Sonbahar ve Kış mevsiminde havaların değişimi, kişiyi ve sağlığını olumsuz etkileyebilmektedir. Tekrar gün yüzüne çıkan soğuk algınlığı, her yaştan insanın adeta kâbusudur. Hızla ateş ve titreme, öksürük, kas ağrıları, baş ağrısı, burun tıkanıklığı ve akıntı, halsizlik, yorgunluk gibi birçok belirtileri ve farklı semptomları mevcuttur. Günlük yaşam kalitesini etkilememesi adına soğuk algınlığına karşı neler yapılmalı, ne tür tedbirler alınmalıdır?

C Vitamini Takviyesi ve Önemi

Soğuk algınlığı denilince akla ilk gelen C Vitamini ve C Vitamini içeren besinlerin tüketimidir. C Vitamini, en etkili vitaminlerdendir. Turunçgiller haricinde biber, brokoli, domates ve taze fasulye de C Vitamini bulunmaktadır. Grip belirtileri gözlemlendiğinde C Vitamini içeren gıdalar bol miktarda tüketilmelidir.

Zencefil Çayı

Vücut direncini hızlı bir şekilde toparlayan ve eski gücüne kavuşturan Zencefil çayı, balla karıştırılıp içilmelidir.

Özellikle kapalı alanlarda kalmak veya çalışmak zorunda olan kişilerin acil durum iksiri zencefil çayı olmalıdır.

Soğuk Algınlığına Sarımsak Mucizesi

Sarımsak, anti bakteriyel (bakteri karşıtı) özelliğe sahiptir. Birçok hastalığa karşı da koruyucudur. Soğuk algınlığına karşı oldukça faydalı gıdalardandır. Adeta ilaç mahiyetindedir. İyice sarımsak ezilip, içerisine iki çay kaşığı limon suyu ekledikten sonra bir tatlı kaşığı bal ve yarım çay kaşığı da kırmızıbiber ilave edin. Sonra bir afiyet için.

Soğuk Algınlığına Tavuk Suyu Çorbası

Mikrop karşıtı olan doğal antibiyotik görevi sunan besinlerin başında Tavuk suyu çorbası geliyor. Tavuk suyu çorbası, salgı üretimini artırmakta, hapşırmayı ve vücudun mikroplardan arındırılmasını kolaylaştırmaktadır.

Bolca Sıvı Tüketimi

Üşütme, grip rahatsızlığının geçmesinde bol sıvı tüketiminin önemi büyüktür. Virüslere karşı vücudun direncini sıvı, özellikle su artırır. Bol miktarda, günlük en az 1,5 Litre su tüketin ve birkaç fincan farklı aralıklarda olacak şekilde bitki çayı tüketin.

Bunlar haricinde hemen her soğuk algınlığı belirtisinde ilaç, hap, iğne gibi tedavilere başvurmayın. İlerleyen ve uzayan rahatsızlıklarda bu yöntemleri tercih edin. Önceliğiniz her zaman doğal ve organik tedavi yöntemleri olmalıdır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir