Kaliteli Yaşam

Kalite, modern yaşantının en kıymetli unsurlarındandır. Nitelikli birey olmanın ise yegâne gereğidir. (Kaliteli Yaşam)

Yaşantımızın kaliteli bir hal alması zaruri bir öneme sahiptir. Tarih boyunca çıkan savaşların en önemli gerekçeleri arasında onur, haysiyet ve şan meselesi temel unsurlardandı. Ardında ise namus ve şeref gelmekteydi. Modern ve post-modern çağlarda ise bu durum yerini doğruluk ve dürüstlük ilkelerine bıraktı. Kaliteli Yaşam için tümüne halk tabiriyle adamlık denilirdi. Şimdilerde ve küresel âlemde ise bu nitelikler kapsül halini aldı ve tümünün hayata aksettirilmesi kaçınılmaz bir gerçektir. Ancak bu kapsül yeterli olmayıp, aynı zamanda bireyin hayatında sağlık, başarı, huzur ve mutluluk unsurlarının da tam oturması gerekiyor. Bütün olması gereken bu hususlara karşın azılı görev edinen zaman ise, başarısızlık ve yok olma, tükenmişlik sendromu gibi düşmanları bireyin başına musallat etmiş. Velhasılıkelam bu olguların bir nebze kontrolü ve başlatılması, akabinde zafere ulaşılması safhalarına ise kalite denilmektedir.

Kaliteli Bir Yaşam İçin

Kuşkusuz kalite, nitelikli bireylerde görülebilecek bir erdemdir. Yaşam kalitesi, yaşam standartlarının üzerine geçilmesi ve refahın artırılması durumudur. Standart altı kişilerde ise kalitenin bahsi zaten imkânsızdır. Yaşam kalitesinin artırılması bireylerin elindedir.

Kalitede nitelikleşme ise özveri ile harmanlanması durumudur. İyi – kötü birey şeklinde tanımlamalar modern çağlarda ve öncesi devirlerde kaldı. Zamane kavramlar ise “Kalite” ve “Nitelik” olmuştur. Tarifi geçen çağ ise günümüz post-modern çağın sonları, küreselleşme devrinin başlarıdır. Her düşünce ve eylemde tıpkı ürün ve hizmetlerdeki gibi kalite söz konusudur.

Kaliteli yaşam kavramı, kalitesiz yaşam ilkelerinin tam tersini ifade eder. Kalitesiz yaşam süren bireylerde kendinden başkasına sevgi duymama durumu vardır. Kaliteli yaşamın en temel unsurları arasında “Sevgi” gelir.

Kişi sevdiği ve sevildiği kadardır.”

Yaptığı kötülükten pişmanlık duymayan kişilerde kalite unsuru aranamaz. Aynı şekilde kendini hayatı boyunca geliştirmeyen ve etrafına ışık tutmayan kişilerde de kaliteli yaşamdan bahsetmek olanaksızdır. Hayatın anlamını televizyondan ibaret sanmak, hayatın kalitesini artırmanın yollarını seyretgeçte (televizyon) aramak ne denli kaliteli yaşamın uygulandığını gözler önüne sermektedir. Kaliteli mekânlara gitmek, en pahalı kıyafetleri giyinmek, en şık takıları takınmak ve en leziz yemekleri yemek kaliteli bir yaşantı ve kaliteli birey örneği ASLA değildir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir