Her Gün Kendinize Söylemeniz Gereken 10 Cümle

Her Gün Kendinize Söylemeniz Gereken 10 Cümle

Günlük enerji akımınızı sürdürmek, motivasyon ihtiyacınızı karşılamak için her gün kendinize söylemeniz gereken önemli cümleler vardır.

Hedefe ulaşan ya da ulaşamayan bireyler arasındaki en önemli fark nedir sizce? Elbette ki başarıyı yakalayamayanların kendilerine inanmamasıdır. Bireysel özünüze olan inancınızı ve motivasyonunuzu artırmanız için her sabah aynaya bakın ve kendi öz benliğinizle muhabbet edin. Başarılı, mutlu, huzurlu dahası olmak istediğiniz her ne ise o yapıdaki birey için gereken sır, her gün kendinize söylemeniz gereken cümlelerde gizli.

1 – Bunun üstesinden gelebilirim.

Başarılı kişi başarısızlık planı yapmaz. Mutlu insan da mutsuzluk hesabı yapmaz. Bunun yerine karşısına çıkacak zorlukları düşünür, çözümler üretir. Yani kötü senaryoya kendisini hazırlar. Kendilerine ise sürekli “Her ne olursa olsun, ben bunun üstesinden gelebilirim.” der. Siz neden demiyorsunuz?

2 – Dünyadaki her şey senden daha akıllı – zeki olmayan kişilerce yapıldı.

Bu söz Apple – Mac kurucusu Steve Jobs’a ait, yada benzer bir tarzı idi. Sonuç olarak bu söz başarılı kişilerin ilham kaynağı olmuştur.

3 – Hata mı? Hata yoktur, sadece çıkarılması gereken dersler vardır.

Güçlü bireyler hata yapmaktan korkmaz. Hatalardan ders çıkarır. Yanlış bir şey mi yaptınız, hata mı yaptınız? Korkmayın ve yılmayın. Ancak aptallık da etmeyin, ders çıkarın. Kendinize bir hata yaptığınızda ki hata biz kullara, insanlara mahsus, kendi kendinize ders çıkarılacak olan ne, hatasız insan olmaz, diyin. Hata olarak değil, çıkarılması gereken önemli bir ders olarak görün.

4 – Bilmekten ziyade neleri bilmediğini öğrenmeye çalış.

Yeni şeyler öğrenmeyi kendinize huy edinin. Ama en önemlisi bilmediklerinizi öğrenmeye çalışın. Başarılı kişiler egoist gibi görünürler. Aslında onlar dışa ve öğrenmeye açıktırlar. Başarmak, ilerideki üstesinden gelebileceğimiz zayıflıklarımızın farkında olma durumudur aslında.

5 – Neden başladığını unutma

Bir işe başladığında süreç ne kadar uzun veya rampalı olursa olsun neden bu işe başladığını hiç bir zaman unutmamalısın. Bu, seni amacına sapmadan ulaştıran yegane unsurdur. Yapacaklarını neden yaptığını bil.

6 – Geçmiş geçti, iyi veya kötü. Geleceğimden ise ben sorumluyum.

Geçmiş başarılarınızı hatırlayın. Bu sizi gelecek için motive eder. Geçmiş başarısızlıklarınızı da iyi hatırlayın ki, bunlar size yeni dersler çıkarmanızı sağlar. Bu kapsamda başkalarının sizi etkilemesine izin vermeyin. Geleceğiniz sizin sorumluluğunuzda.

7 – İmkansız diye bir şey yoktur.

Hayaller için imkansız diye bir şey yoktur. Ne denli zor olursa olsun başarmak ve hayalleri gerçekleştirmek mümkündür. İnancınızı kaybetmemelisiniz. Ancak imkanların da geçici süre durgunlaşabileceğini, zorlaşacağını unutmamalısınız.

8 – Bugünün başarısını ne?

Haftanın her günü elle tutulur bir şey yapmak istiyorsunuz ki, başarmak isteyenler için bu gayet doğaldır, o durumda sabah evden çıkmadan kendinize bir soru sorun. Kendinizi olabilecek başarılara hazırlamalısınız. İşinizin en iyisini yapmalısınız. “Bu yüzden bugünün başarısı ne?” diye kendinize sorun.

Unutmayın! Başarı, takdir görmek değil, tatmin olmaktır. Yaptıklarınız sizi mutlu ediyorsa başarmışsınız demektir.

9 – Benim görevim bu değil, ama kimse umursamıyor.

Yaratılan hiç bir canlı – cansız varlık amaçsız ve başıboş değildir. Bizler ki, bu kainatın en üstün ve kıymetli varlıklarıyız. Bizler, en mühim işler için varız. Her insanın mutlak bir rolü var. Rolünü oynaması için sahnede sıra bekler. Sizlerde rolünüzün farkında olmalı, amacınızı bilmelisiniz. Dahası bu rolü hakkıyla en iyi şekilde oynamalısınız. Rolünüz başrol olmasa da, dünya sizi bilmese de siz rolünüzü en iyi şekilde yapacak ve size verdiği hazzı yaşayacaksınız.

10 – Kendimi başarı ile kıyaslamaktan vazgeçeceğim.

Yeryüzünde kaç insan varsa, bu zamana kadar kaç insan yaratılmış ise o kadar da farklı insan yapısı ve özelliği vardır. Çünkü her insan özeldir ve kendine özgüdür. Hiç biri birebir aynı olamaz ki, olması da beklenmemelidir. Her insanın farklı yetenekleri ve zayıf yönleri var. Gün sonu kendimizi kıyaslamamalı, başarı diye adlandırdıklarımız ile şartlı kıyaslamaya girmemeliyiz. İlla kıyaslama gerekiyorsa bu yalnızca kendimizle olmalı ve burada ise etik değerler, erdemlilik ilkeleri ön planda tutulmalıdır.

Bu farkındalık sizlere daha sağlıklı, kaliteli ve mutlu bir hayat sağlayacaktır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir