10 Basit Alışkanlıkla Daha Mutlu Olun

Ömür kısa, öylesine yaşanamayacak kadar kısa ve kıymetli. Peki, bizler bu hayatı bilinçli ve mutlu biçimde mi yaşıyoruz yoksa gelişi güzel, önemsemez biçimde mi? Her insanın hakkıdır güzel yaşamak. Hayatı kaliteli hale getirebilmek ise kişinin ellerindedir. 20 mühim maddede hayatı daha da kaliteli hale getirebilirsiniz. Tümü bedava ve basit…

  1. Kahvaltı Alışkanlığı: Sabahları kahvaltı olmazsa olmaz, diyen kendinize. Güne yüksek enerjiyle başlamak gerekiyor. Dolayısıyla güzel, kaliteli ve doğal gıdaların tüketileceği hoş bir kahvaltı alışkanlığı edinmeliyiz.
  2. Uyku Alışkanlığı: Düzensiz uyku uyuyan kişilerde dikkat eksikliği, yorgunluk ve bunama belirtileri görülür. Düzenli uyku uyumamız sağlık, pozitif enerji ve algılarımızın açık olması için önemlidir.
  3. Aşırı Yemekten Sakınma: Mideyi, sindirim sistemini aşırı zorlayacak düzeyde ASLA yemek yememelisiniz. Bütün gün, hatta uyku esnasında ciddi rahatsızlık, kişide ağırlık yapan temel unsur aşırı yemektir. Kararınca yemek yenilmeli, mümkünse sofradan tam doymadan kalkınmalıdır.
  4. Yakınlık İyidir: Her gün vaktin çoğunu toplu taşımada ve trafikte geçirmek kadar acı ve yorucu bir şey olamaz. Bu durum yaşam kalitenizi ciddi anlamda olumsuz etkilemektedir.
  5. Spor ve Egzersiz Alışkanlığı: Fiziksel ve mental olarak kişiyi rahatlatan, hayata kalite katan ve kişiye olumlu enerji kazandıran yegâne alışkanlıkların başında spor ve egzersiz yapma geliyor. Sabır ve iradeyle spor yapılmalı, alışkanlığa dönüştürülmelidir.
  6. Mutlu Hissettirenlerle Olun: Her kişinin kendini mutlu hissettirdiği kişiler vardır. Günün yoğunluğu ve mevcut dertlerden bir nebze olsun uzaklaşmak için sizi mutlu eden kişilerle bolca vakit geçirin.
  7. Üretici Olmayı Huy Edinme: Kimi zaman bir şeyler karalamak, kimi zaman da tasarlamak gerek. Bir şeyler üretmenin hazzı anlatılamaz. Üretmeyi ve yaratıcı olmayı adet edinin.
  8. Müzikle Şenlenmek: Güzel, kaliteli, hoşlandığınız müzikleri dinlemekten çekinmeyin. Ancak içeriğinde ve tonlamasında şiddet, cinsellik ve ahlaki değerlere uymayan nitelikteki her türlü söz ve ezgiden uzak durun. Bunlar sizin olumlu ve iyi düşünmenizi engeller. Aşırı keder ve arabesk tarzı müzikler, isyana teşvik eder ve kişiyi çıkmaza sokar. Çoğunlukla geleneksel, kültürel, klasik müzikleri tercih edin.
  9. İyi Bir Dost: Kimi kanka der, kimi dadaş. Kimi dost, kimi best friend yahut alter… İsimlendirme ne olursa olsun ama gözünüzü arkada bırakmayacak bir dost edinin. O kişinin varlığı size huzur vereceği gibi, sorunlarınızın çözümünde de büyük etki sağlayacaktır.
  10. Kaliteli ve Sağlıklı Gıdalar Tüketme Alışkanlığı: Gün boyu ne yiyeceğinizi düşünürsünüz ama ne yiyeceğinizden ve ne zaman yiyeceğinizden ziyade kaliteli ve sağlıklı neler yiyebileceğinizi düşünmeniz daha önemlidir. Doğal, sağlıklı, hafif ve ev yapımı gıdalara öncelik verin. Ürünlerin kalitesini fiyatından üstün tutun. Sağlık, kişinin hayatındaki bütün unsurları etkileyen bir nimettir. Kıymetini bilmelisiniz.

Ofisinizde mutlu değil misiniz? Ofiste nasıl mutlu olunur?

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir